Ubuntu-Installasjon - Treng hjelp

Linux relatert forum

Moderator: jgilje

Ubuntu-Installasjon - Treng hjelp

Postby ________ on 11 Mar 2007, 14:54

Når eg starter installasjonen, vart heile skjermen - bortsett ifrå ei svart stripa til høgre - blå. Så skjer det ikkje meir. Slik har det vore kvar einaste gong eg har prøvd å installera Linux på den seks år gamle bærbare datamaskinen.

Har nokon opplevd dette før? Veit nokon kva problemet er?

Eg treng hjelp snarast.

Edit: No er det ikkje hastverk lengre. Det må fortsatt gjerast, men tida rann ut.
Last edited by ________ on 14 Mar 2007, 20:16, edited 2 times in total.
Image
________
ADHD pro
ADHD pro
 
Posts: 28
Joined: 13 Sep 2006, 23:22

Postby Hansi on 11 Mar 2007, 17:49

Kjenner ikke Ubuntu veldig godt, men mtp at dette er en laptop skulle det ikke forundre meg om det har med skjermkortet å gjøre. Prøv å kjøre en "text-only" installasjon og se om det kan hjelpe.
MacPro 2.8 8-core,17" MBP 2.33,G5/1.6,4x G4,iPod 160GB
HP Mini 5101
HP71B/200LX/42S/48SX/48GX/49G/49G+
Nokia N900,Treo 650,iPhone 3GS,Nokia E90
Garmin 76S/76C/iQue3600
Nikon D300,SB-900/800/R1C1,S150-500f5-6.3,N17-55f2.8,N70-200VRf2.8,N105VRf2.8N50
Hansi
Nørd Zalo Ultra
Nørd Zalo Ultra
 
Posts: 728
Joined: 04 May 2006, 22:58
Location: MacPro.local

Postby palb on 11 Mar 2007, 17:50

Har du prøvd andre distribusjoner en Ubuntu skjer dette her og?
Det kan være driver til skjermkortet ditt som ikke er som den skal være.
Forsøk å installere i tekst mode istedenfor grafisk.

CD/DVD du installerer fra kan være korrupt, forsøk med en annen først. Regner med at maskinen har windows nå og at den fungerer med det. Start opp og noter hva maskinvare du har på den (skjermkort, nettverkskort, prosessor, minne etc.)
Hva slags maskin er det forresten du prøver med?

Edit: Hansi slo meg på målstreken ;-)
User avatar
palb
Nørd Zalo Ultra
Nørd Zalo Ultra
 
Posts: 772
Joined: 30 Apr 2006, 01:44
Location: Stavanger - Kampen

Postby ________ on 11 Mar 2007, 22:06

Eg har prøvd text-only fleire gonger, med nøyaktig same resultat. Eg veit svært lite om datamaskinen - den er litt...uvanleg. Det står lite om kva som er i maskinen, men det er ein del spørsmålsteikn. :-)

Eg trur eg prøvde Gentoo ein gong... eg er ikkje heilt sikker - nesten - men ikkje heilt.

Det er nok ikkje CD-en som er korrupt. Eg har prøvd med mange forskjellige CD-ar, LiveCD så vel som Alternate Install CD.

Og OS-en fungerar ikkje *heilt* perfekt. (Win2K)
Image
________
ADHD pro
ADHD pro
 
Posts: 28
Joined: 13 Sep 2006, 23:22

Postby Hansi on 11 Mar 2007, 22:57

Er det en del ? så betyr jo det at Windows ikke har driver til hardwareenheten. Hvis du kommer så langt at du på en eller annen måte får en linux command prompt kan du prøve med lspci for å få liste over mesteparten av hardware i maskinen. Tror du skal få det opp enten linux gjenkjenner det eller ikke, mener på at det leser navnet direkte fra hardwaren.

Hvis det samme skjer hver gang kan det virke som om det er en eller annen kommando den kjører, ofte relatert til hardwarekartlegging, som får hele greia til å tryne. De fleste linuxer har en del options for å styre litt hvilke deler av installasjonen den kjører og ikke. Får du det til å funke bedre da vet du litt mer om hva som forårsaker problemet.

En annen ting, hvis du ikke har prøvd det. Fjern alt av (unødvendige) enheter som er tilkoblet. Tenker da på PCMCIA-kort, USB-enheter osv. Kan være noe der som lager trøbbel.
MacPro 2.8 8-core,17" MBP 2.33,G5/1.6,4x G4,iPod 160GB
HP Mini 5101
HP71B/200LX/42S/48SX/48GX/49G/49G+
Nokia N900,Treo 650,iPhone 3GS,Nokia E90
Garmin 76S/76C/iQue3600
Nikon D300,SB-900/800/R1C1,S150-500f5-6.3,N17-55f2.8,N70-200VRf2.8,N105VRf2.8N50
Hansi
Nørd Zalo Ultra
Nørd Zalo Ultra
 
Posts: 728
Joined: 04 May 2006, 22:58
Location: MacPro.local

Postby ________ on 14 Mar 2007, 20:12

Det *er* eit trådlaust nettverkskort tilkobla, men eg har prøvd det fleire ganger utan. Slik som nå nettopp, berre for å vera sikker.

Eg kjem aldri langt nok til å skriva inn nokon kommando, berre den blåe skjermen (med det svarta til høgre).

Men det interesserte meg det med å velja kva delar av installasjonsprossessen ein skal køyra. Eg har vore klar over at dette går an, men har ikkje ekspertisen til det. Difor må eg ha skudd det ut or hovudet mitt før eg kom på å søkja på nettet og finna ut korleis eg berre køyrde nokre delar av installasjonsprossessen. Men det krevjar vel *litt* peiling til å veta kva delar ein skal og ikkje skal køyra?

Edit:Det er forresten ikkje hastverk lengre. Det må fortsatt gjerast, men deadlinen (fristen?) gjekk ut. Har endra på øverste innlegget òg no.
Image
________
ADHD pro
ADHD pro
 
Posts: 28
Joined: 13 Sep 2006, 23:22

Postby ________ on 15 Mar 2007, 15:59

Dette fortener eit innlegg av seg sjølv:

ADHD PRO!!!
Image
________
ADHD pro
ADHD pro
 
Posts: 28
Joined: 13 Sep 2006, 23:22

Postby Hansi on 15 Mar 2007, 16:51

Gratla :-)

Litt usikker på hvor langt du i det hele tatt kommer her...Kommer du så langt at den gir deg "Press F1 for help, or ENTER to boot:"? I så fall, sjekk https://help.ubuntu.com/6.10/ubuntu/ins ... aller.html, da spesielt https://help.ubuntu.com/6.10/ubuntu/ins ... t-problems . Der står mye mer om detaljene rundt bootprosessen for Ubuntu. Evt bare trykk F1 og les deg gjennom det som kommer opp :-)
MacPro 2.8 8-core,17" MBP 2.33,G5/1.6,4x G4,iPod 160GB
HP Mini 5101
HP71B/200LX/42S/48SX/48GX/49G/49G+
Nokia N900,Treo 650,iPhone 3GS,Nokia E90
Garmin 76S/76C/iQue3600
Nikon D300,SB-900/800/R1C1,S150-500f5-6.3,N17-55f2.8,N70-200VRf2.8,N105VRf2.8N50
Hansi
Nørd Zalo Ultra
Nørd Zalo Ultra
 
Posts: 728
Joined: 04 May 2006, 22:58
Location: MacPro.local

Postby ________ on 22 Mar 2007, 17:13

Nei, eg kjem aldri så langt. Eg får opp ein meny der eg kan velja om eg skal køyra text-install, OEM-install... og nokre andre alternativ. Lengre kjem eg aldri. Eg trykkar på enten text-install eller OEM-install, og så vert skjermen blå - bortsett ifrå ei svart stripa på høgre sida.
Image
________
ADHD pro
ADHD pro
 
Posts: 28
Joined: 13 Sep 2006, 23:22

Postby Hansi on 22 Mar 2007, 18:10

Da vet ikke jeg hva som kan gjøres. Tror jeg ville prøvd med en annen - ska me sjå - du sa dette var vanlig Ubuntu? Prøv Kubuntu eller Xubuntu og evt installer Gnome i ettertid hvis du vil ha det. Evt prøv en eldre versjon av Ubuntu (eller kubuntu/Xubuntu). På min bærbare får jeg installert Kubuntu uten problem - Ubuntu står leeeeenge og henger - et sted mellom 5-10 min - før installasjonen fortsetter som om ingenting hadde skjedd.
MacPro 2.8 8-core,17" MBP 2.33,G5/1.6,4x G4,iPod 160GB
HP Mini 5101
HP71B/200LX/42S/48SX/48GX/49G/49G+
Nokia N900,Treo 650,iPhone 3GS,Nokia E90
Garmin 76S/76C/iQue3600
Nikon D300,SB-900/800/R1C1,S150-500f5-6.3,N17-55f2.8,N70-200VRf2.8,N105VRf2.8N50
Hansi
Nørd Zalo Ultra
Nørd Zalo Ultra
 
Posts: 728
Joined: 04 May 2006, 22:58
Location: MacPro.local

Postby kpolberg on 22 Mar 2007, 19:58

Hehe, jeg sier slackware eller solaris
Skryte:
Sun Enterprise 3500
Mac G4 Cube
Dual-QuadCore Opteron 2384
kpolberg
Konge nørd
Konge nørd
 
Posts: 259
Joined: 04 Dec 2006, 20:57
Location: Stavanger

Postby ________ on 24 Mar 2007, 18:05

Eg har prøvd Ubuntu (6.06, 6.10), Xubuntu (6.06, 6.10), Gentoo (Veit ikkje kva versjon). Eg... likar KDE *svært* lite. Skulelinux... eg kjem nok aldri over det. Hehe.

Slackware synest eg verkar veldig interessant. Eg tok ein titt på Linux From Scratch, men eg klarte ikke finna ut korleis til å byrja eingang!

Nei, det er ein veldig merkeleg datamaskin eg strevar med no.

Edit: Jo, eg kunne vel installert Kubuntu og installert Gnome. Kan prøva... snart.
Image
________
ADHD pro
ADHD pro
 
Posts: 28
Joined: 13 Sep 2006, 23:22


Return to Linux

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron