Nagios å Windblows

Linux relatert forum

Moderator: jgilje

Nagios å Windblows

Postby Affien on 23 May 2007, 08:38

E d någen så har erfaring me Nagios mot Windows?
Sko hatt alarm i nagios når ein disk i raidet røyg, eller ett av powersupplyå røyg...
Finne lots of scripts for Linux, men ikkje for Windows(XP).

Ja eg vett d e bortkasta å installera Windows(XP) på dyre servermaskinar, men d ekje eg så har bestemt d! :shock:
Skype: alf_ove_royland

Skryteliste:
iPhone 3GS 16G, iPad, iMac G5, Logitech Harmony 1100, 19" rack i kjellaren, MacMini på TV'n
User avatar
Affien
Nørd
Nørd
 
Posts: 156
Joined: 30 Apr 2006, 01:44
Location: /mnt/kloden/europa/norden/norge/rogaland/time/Lye/

Postby palb on 23 May 2007, 11:01

På hjemmesiå står de vel at an e for *nix, ikkje Windows.

Du kan kanskje få kompilert an for Cygwin, men de spørs vel om de vil fungere siden systemkall etc bler heilt forskjellig. Eller e eg heilt bak mål?
User avatar
palb
Nørd Zalo Ultra
Nørd Zalo Ultra
 
Posts: 772
Joined: 30 Apr 2006, 01:44
Location: Stavanger - Kampen

Postby jgilje on 23 May 2007, 11:11

palb wrote:Du kan kanskje få kompilert an for Cygwin, men de spørs vel om de vil fungere siden systemkall etc bler heilt forskjellig. Eller e eg heilt bak mål?


Tviler på at nagios trigger systemkall direkte, det er det tilnærmet ingen programmer som gjør.

Det Cygwin gjør er å tilby et langt mer komplett POSIX C-bibliotek enn hva som følger med vinduer. Deretter vil Cygwin kalle opp et tilsvarende win32-kall, og muligens trikse litt med parametere.
Skryteliste: Sun SPARCstation 4: 110MHz microSPARC, 160MB RAM, 18GB HDD
User avatar
jgilje
Keiser nørd
Keiser nørd
 
Posts: 411
Joined: 30 Apr 2006, 01:43
Location: Vardeneset

Postby palb on 23 May 2007, 13:35

Betyr det at Affien kan bruke guidene for *nix noenlunde direkte da?
(Spørs vel om de vil ha Cygwin på serveren når de ikke vil ha Linux engang på den?)
User avatar
palb
Nørd Zalo Ultra
Nørd Zalo Ultra
 
Posts: 772
Joined: 30 Apr 2006, 01:44
Location: Stavanger - Kampen

Postby jgilje on 23 May 2007, 13:54

palb wrote:Betyr det at Affien kan bruke guidene for *nix noenlunde direkte da?

Det betyr det er verdt et forsøk :)
Skryteliste: Sun SPARCstation 4: 110MHz microSPARC, 160MB RAM, 18GB HDD
User avatar
jgilje
Keiser nørd
Keiser nørd
 
Posts: 411
Joined: 30 Apr 2006, 01:43
Location: Vardeneset

Postby Affien on 24 May 2007, 11:32

Tanken om Cygwin har slått meg, men disse maskinanne ska stå offshore å verme å styra drilling ting, sånn at me får olja å bensin t bilanne våre, så d e nok begrensa ka eg får lov t å installera på di...
Har ein liden Agent så svive på di i dag, der eg får henta ud CPU load, disk bruk, ka servicar så svive å sånn, men agenten e fryktelikt begrensa.

Leide som besatt!
Tror eg har lest heila internett snart....
Tror eg ska testa ein Nagios Plugin så hette NC_NET. Den ska konna lesa event loggen t windows. Må vel konna plokka ud någe der??
Skype: alf_ove_royland

Skryteliste:
iPhone 3GS 16G, iPad, iMac G5, Logitech Harmony 1100, 19" rack i kjellaren, MacMini på TV'n
User avatar
Affien
Nørd
Nørd
 
Posts: 156
Joined: 30 Apr 2006, 01:44
Location: /mnt/kloden/europa/norden/norge/rogaland/time/Lye/

Postby palb on 24 May 2007, 14:33

Du bør vel ver litt forsiktig med ka du teste offshore (og spesielt på ein vindu boks...) -for vips så e du i millionklubben du og ;-)
User avatar
palb
Nørd Zalo Ultra
Nørd Zalo Ultra
 
Posts: 772
Joined: 30 Apr 2006, 01:44
Location: Stavanger - Kampen

Postby jgilje on 24 May 2007, 18:03

Hvor mye info skal du ha ut da? Det finnes jo en helt flott SNMP-server som leveres sammen med Windows.
Skryteliste: Sun SPARCstation 4: 110MHz microSPARC, 160MB RAM, 18GB HDD
User avatar
jgilje
Keiser nørd
Keiser nørd
 
Posts: 411
Joined: 30 Apr 2006, 01:43
Location: Vardeneset

Postby Affien on 24 May 2007, 20:58

Eg ska bare ha alarm hvis d ryge ein disk i raidet, eller et powersupply ryge.

Har lagt inn SNMP agenten t mikkesoft på ein maskin, men meldingen eg får e som så:
Code: Select all
nagios:~# /usr/lib/nagios/plugins/check_snmp 10.0.0.200
SNMP problem - No data received from host
CMD: /usr/bin/snmpget -t 1 -r 5 -m '' -v 1 -c public 10.0.0.200:161


Mulikt dår e någe rusk me Nagios pluginså? Eg får lest MIB'anne me ein MIB Browser. Ska kje skrøyda på meg at eg har heile roen på SNMP då. :-)



Du bør vel ver litt forsiktig med ka du teste offshore (og spesielt på ein vindu boks...) -for vips så e du i millionklubben du og

Heilt enigge. Prøve derfor å installera minst mulikt herk på maskinanne.
Skype: alf_ove_royland

Skryteliste:
iPhone 3GS 16G, iPad, iMac G5, Logitech Harmony 1100, 19" rack i kjellaren, MacMini på TV'n
User avatar
Affien
Nørd
Nørd
 
Posts: 156
Joined: 30 Apr 2006, 01:44
Location: /mnt/kloden/europa/norden/norge/rogaland/time/Lye/

Postby Affien on 25 May 2007, 07:30

hmmm.... Kan se ud så snmpget ikkje senne et pøkk ud fra Linuxboxen....
Skype: alf_ove_royland

Skryteliste:
iPhone 3GS 16G, iPad, iMac G5, Logitech Harmony 1100, 19" rack i kjellaren, MacMini på TV'n
User avatar
Affien
Nørd
Nørd
 
Posts: 156
Joined: 30 Apr 2006, 01:44
Location: /mnt/kloden/europa/norden/norge/rogaland/time/Lye/

Postby Affien on 25 May 2007, 08:27

Litt på vei......

Code: Select all
:/# snmpget -c public 192.168.30.227 .1.3.6.1.4.1.2021.4.4.0,.1.3.6.1.4.1.2021.4.3.0
.1.3.6.1.4.1.2021.4.4.0,.1.3.6.1.4.1.2021.4.3.0: Unknown Object Identifier (0,)
Skype: alf_ove_royland

Skryteliste:
iPhone 3GS 16G, iPad, iMac G5, Logitech Harmony 1100, 19" rack i kjellaren, MacMini på TV'n
User avatar
Affien
Nørd
Nørd
 
Posts: 156
Joined: 30 Apr 2006, 01:44
Location: /mnt/kloden/europa/norden/norge/rogaland/time/Lye/

Postby Affien on 25 May 2007, 08:38

JAAAAAAAA!!!!!

Code: Select all
snmpget -v 1 -c public 192.168.30.227 system.sysDescr.0
SNMPv2-MIB::sysDescr.0 = STRING: SCALANCE X204-2


Gjenstår bare å tvinga NAGIOS plugin'en t å gjørr dette....
Skype: alf_ove_royland

Skryteliste:
iPhone 3GS 16G, iPad, iMac G5, Logitech Harmony 1100, 19" rack i kjellaren, MacMini på TV'n
User avatar
Affien
Nørd
Nørd
 
Posts: 156
Joined: 30 Apr 2006, 01:44
Location: /mnt/kloden/europa/norden/norge/rogaland/time/Lye/

Postby Affien on 25 May 2007, 09:34

NØRDEBØLGEN! :D

Nå får eg MIB'en opp i Nagios!

D så gjenstår nå e å legga t Areca sin MIB i SNMP agenten t Windows.
Har foreløpikt ikkje snøring på koss d ska gjørrs....

Någen tips?
Skype: alf_ove_royland

Skryteliste:
iPhone 3GS 16G, iPad, iMac G5, Logitech Harmony 1100, 19" rack i kjellaren, MacMini på TV'n
User avatar
Affien
Nørd
Nørd
 
Posts: 156
Joined: 30 Apr 2006, 01:44
Location: /mnt/kloden/europa/norden/norge/rogaland/time/Lye/


Return to Linux

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron