TuxBladet

Linux relatert forum

Moderator: jgilje

TuxBladet

Postby jgilje on 06 May 2008, 21:58

Denne tikket inn på elektronisk post idag. Det er ett forslag om å drive ett blad/magasin i felleskap over hele landet. Forslaget ble første gang luftet for en ca. 2 år siden uten at det skjedde noe videre den gang (Her er topic fra forrige gang dette ble nevnt).

Hei alle!

Det er nå nesten 2 år siden jeg prøvde å få i gang "Prosjekt Tuxbladet". Det skjedde ikke så mye den gangen, annet at jeg fikk mye ros for idé og engasjement. Noen få ønsket å skrive artikler, men ingenting kom...

Det eneste som kom ut av det, var et logo-forslag fra Erling Limm, en logo jeg har dristet meg til å bruke på en ny portal.

Som sagt, det er 2 år siden vi hadde en diskusjon omkring emnet. Det har skjedd mye innen "Linux-verdenen" på disse 2 årene, bl.a. at Nasjonalt kompetansesenter for fri programvare er etablert i Drammen. DrLUG har for øvrig også flyttet inn i samme bygg som kompetansesenteret, og med det oppstår et visst håp om at det kan bli et aldri så lite samarbeid der (f.eks. et fellesarrangement/workgroup eller noe "i den dur"). (Ingen konkrete planer, bare så det er sagt...)

Videre ser det ut til at Microsoft har "bæsjet på leggen" med lanseringen av Vista, et OS ikke så mange vil ha. Flere av mine kollegaer, som har ledd en smule av mitt Linux-engasjement og at jeg fullstendig har kastet Windows ut av hjemmet, har nå - i "hemmelighet" installert Ubuntu/Kubuntu/Mint - og kommet på jobb henrykt over hva de har fått på sine PC-er. Når de har endret holdning, tror jeg nok at flere har gjort - eller er i ferd med å gjøre - det samme.

Derfor tror jeg at Tuxbladet nå kan være klar for omverdenen.

Problemet er fremdeles: ingen skribenter, intet blad. Derfor har jeg et forslag om å gå litt saktere frem; ett skritt av gangen:
Jeg holder i disse dager på med å flikke på en Joomla (1.5) installasjon på adressen http://portal.tuxbladet.org.
Artikler kan skrives her.
Artikler av typen "..les mer på ...", legges under "SmåNytt"
Artikler av typen "virkelig artikkel", kan brukes i Tuxbladet senere.
Når vi (ja, VI) får litt "dreis" på artikkelskrivingen, kan PDF-utgaver av Tuxbladet utgis - med f.eks. de beste artiklene hver måned.
Så jobber vi (ja, fortsatt VI) videre derfra.
Hvorfor "vi"? Jo - dette ble utbrodert forrige gang "Prosjekt Tuxbladet" ble forsøkt lansert:
I åpen kildekode-verdenen er det vanlig at operativsystemet, applikasjonene og verktøyene kan skaffes fritt- eller gratis - og at det er frivillige som utvikler og distribuerer dette. Slik et håpet om Tuxbladet også; at frivillige skriver artikler og markedsfører magasinet.

Formålet med Tuxbladet er jo å spre Linux og kunnskap om dette fortreffelige operativsystemet, hjelpe folk i gang, lære folket å bruke systemet, og få folk til å forstå at fremtiden er skrevet i åpen kildekode. I reneste LUG-ånd.

Kommentarer og reaksjoner, kritikk (+ og -), engasjement og vilje til å hjelpe til mottas med stor takk!

--
Med vennlig hilsen
Jan Erik Bamrud
Skryteliste: Sun SPARCstation 4: 110MHz microSPARC, 160MB RAM, 18GB HDD
User avatar
jgilje
Keiser nørd
Keiser nørd
 
Posts: 411
Joined: 30 Apr 2006, 01:43
Location: Vardeneset

Return to Linux

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron