Kjøkkenskapterminal?

Linux relatert forum

Moderator: jgilje

Postby kpolberg on 09 Dec 2006, 11:05

Spennande prosjekt, en 15" touch skjerm må jo være det optimale her, riktignok er 8" en god del billigere, men skal det være så skal det være :)

Og jgilje er bare pysete når han sier du ikke kan kjøre 2 dhcp servere.

Men tilbake til "kitchputeren", er det meningen at denne skal ha keyboard koblet til, eller "on-screen-keyboard". Skal den oppdateres over "nettet" eller skal den kun oppdateres fra den terminalen? Hvordan er det med frontend o.l ?
Skryte:
Sun Enterprise 3500
Mac G4 Cube
Dual-QuadCore Opteron 2384
kpolberg
Konge nørd
Konge nørd
 
Posts: 259
Joined: 04 Dec 2006, 20:57
Location: Stavanger

Postby palb on 09 Dec 2006, 20:58

Ser for meg at terminalserveren kjører et enkelt web grensesnitt med kalender ol (som EyeOS eller liknende) Kan da legge inn avtaler fra alle maskiner inkludert terminalen, kan også bruke kalenderfiler fra exchange, iCal mm.

En terminal kan jo kjøre alt serveren klarer så bruken kan jo endre seg etterhvert.

Må jo ha en måte å få inn data, men et vanlig tastatur er kanskje litt upraktisk. Kanskje et slags tastatur det var på Zinclear ZX80/81 Disse gikk an å tørke av siden det bare var plastfolie med påtrykte tegn.
En trackpad går jo også med onscreen tastatur, men det optimale vil jo selvfølgelig være en touch skjerm.

Men å få terminalserveren og klienten opp og kjøre stabilt må vel være første mål.
Har god tid til å optimalisere etterhvert.
Har også fordelen at det er plass å plassere en maskin i kjelleren under kjøkkenskapet og bare føre kabler gjennom gulvet.

Har prøvd Skolelinux, her var det ferdig oppsatt terminalserver, men er ikke vant med Debian så jeg prøvde med Fedora, litt mye som må settes opp (Har litt lite tid :-( ) så nå har jeg lastet ned K12 linux som er tilsvarende Skolelinux, men bygger på Fedora og jeg håper det går raskere å sette seg inn i dette for meg.
User avatar
palb
Nørd Zalo Ultra
Nørd Zalo Ultra
 
Posts: 772
Joined: 30 Apr 2006, 01:44
Location: Stavanger - Kampen

Postby palb on 12 Dec 2006, 08:43

Installerte K12LTSP på serveren nå. Dette ser lovende ut.
Vangte standard installasjon og fikk ikke tid til å gjøre noe mer i går. Når jeg logget meg på fra jobben i dag kjørte jeg en nmap mot serveren og så at det kjørte vnc på 3 porter. Fyrte opp en tunnel og startet vnc og fikk opp påloggingsskjerm.
Ligger endel bilder i bildrarkivet.

http://www.bardsen.net/phpAlbum/main.ph ... amp;var2=1

Det som også ser litt kjekkt ut er at dhcp ble automatisk satt opp på eth1. Skal plugge inn en maskin på dette kortet og se om jeg får bootet via nettverkskortet i kveld.

Knotta litt på wikken også -får fille på etterhvert:
http://www.bardsen.net/wikka/wikka.php?wakka=K12LTSP

Edit -ble konge og nå!!!
User avatar
palb
Nørd Zalo Ultra
Nørd Zalo Ultra
 
Posts: 772
Joined: 30 Apr 2006, 01:44
Location: Stavanger - Kampen

Postby Hansi on 12 Dec 2006, 21:23

Gratla! :-) :-D (Snart blir eg og) ;-)
MacPro 2.8 8-core,17" MBP 2.33,G5/1.6,4x G4,iPod 160GB
HP Mini 5101
HP71B/200LX/42S/48SX/48GX/49G/49G+
Nokia N900,Treo 650,iPhone 3GS,Nokia E90
Garmin 76S/76C/iQue3600
Nikon D300,SB-900/800/R1C1,S150-500f5-6.3,N17-55f2.8,N70-200VRf2.8,N105VRf2.8N50
Hansi
Nørd Zalo Ultra
Nørd Zalo Ultra
 
Posts: 728
Joined: 04 May 2006, 22:58
Location: MacPro.local

Postby palb on 12 Dec 2006, 22:24

Fikk litt tid når jeg kom hjem og fant en PC som jeg koblet til en port på switchen, men dette strandet fort da jeg ikke har noen PCer som kan starte fra nettverkskort, og har manko på diskettstasjoner..

Men lette litt i mappene på serveren og fant en for ppc så jeg plugget iBooken i veggen og tok omstart mens jeg holdt inne N tasten

Maskinen bootet rett i Fedora !!!
Maskinen var også ganske rask.

Flere bilder legges snart inn i bildearkivet :-) Fotografier av boot er lagt inn

Fortsettelse følger...
User avatar
palb
Nørd Zalo Ultra
Nørd Zalo Ultra
 
Posts: 772
Joined: 30 Apr 2006, 01:44
Location: Stavanger - Kampen

Postby Affien on 23 Jan 2007, 17:28

Kan henna dette nettverkskorte hadde våre ein bra ting t kjykkenserveren?
http://linuxcentral.com/catalog/index.php3?prod_code=N000-002
Skype: alf_ove_royland

Skryteliste:
iPhone 3GS 16G, iPad, iMac G5, Logitech Harmony 1100, 19" rack i kjellaren, MacMini på TV'n
User avatar
Affien
Nørd
Nørd
 
Posts: 156
Joined: 30 Apr 2006, 01:44
Location: /mnt/kloden/europa/norden/norge/rogaland/time/Lye/

Postby palb on 23 Jan 2007, 21:46

Vil de funke om ikkje maskinen har valg i Bios for oppstart fra nettverkskort?
User avatar
palb
Nørd Zalo Ultra
Nørd Zalo Ultra
 
Posts: 772
Joined: 30 Apr 2006, 01:44
Location: Stavanger - Kampen

Postby Hansi on 23 Jan 2007, 22:06

E det snakk om PC tror eg ikkje det funke uten det valget...men d kan jo ver det valget komme hvis biosen oppdateres...?
MacPro 2.8 8-core,17" MBP 2.33,G5/1.6,4x G4,iPod 160GB
HP Mini 5101
HP71B/200LX/42S/48SX/48GX/49G/49G+
Nokia N900,Treo 650,iPhone 3GS,Nokia E90
Garmin 76S/76C/iQue3600
Nikon D300,SB-900/800/R1C1,S150-500f5-6.3,N17-55f2.8,N70-200VRf2.8,N105VRf2.8N50
Hansi
Nørd Zalo Ultra
Nørd Zalo Ultra
 
Posts: 728
Joined: 04 May 2006, 22:58
Location: MacPro.local

Postby palb on 24 Jan 2007, 07:34

Jeg tror nok at det blir den lobotomerte iMacen som jeg kommer til å ta i bruk. Denne er uten vifte, starter fra nettet i både OSX (Når jeg får til det) og Fedora (mm) -Har noen notatene fra da vi netbootet Macene fra Fedoramaskinen vil jeg gjerne ha en kopi. Har laget boot image osv, men får ikke til oppstarten (Den begynner å laste Linuxkernel istedenfor OSX)

Skal også snekre et kabinett til maskinen, får vel finne noe eksklusivt regnskogstømmer til dette siden den ikke kommer til å vise under sokkelen på kjøkkenskapet :-)
User avatar
palb
Nørd Zalo Ultra
Nørd Zalo Ultra
 
Posts: 772
Joined: 30 Apr 2006, 01:44
Location: Stavanger - Kampen

Re: Kjøkkenskapterminal?

Postby palb on 12 Jan 2008, 11:29

POFF
Greide å miste en stålskive ned på psuen til terminalen når jeg skulle teste om alt fungerte etter jeg satt den over i en ny boks :-( Så nå er den død, psuen er temmelig spesiell så det spørs om jeg finner lik om jeg ikke finner en defet 1 generasjons iMac. (satser på det), men siden alt det andre er klart nå vet noen hvor lange vga og usb kabler det går an å bruke uten repeater?
Skryteliste: Macintosh Preforma 450 med FPU! 32Mb ram 512kb VRAM, ekstern Toshiba CD spiller 6x speed, 33kbps modem og ImageWriterII
User avatar
palb
Nørd Zalo Ultra
Nørd Zalo Ultra
 
Posts: 772
Joined: 30 Apr 2006, 01:44
Location: Stavanger - Kampen

Previous

Return to Linux

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron