Kjøkkenskapterminal?

Linux relatert forum

Moderator: jgilje

Kjøkkenskapterminal?

Postby palb on 16 Nov 2006, 22:57

Hjemme hos oss glemmer vi ca 50% av alt vi burde huske så jeg har funnet ut at det vi har behov for er en terminal i kjøkkenskapet med kalender og lyd for påminnelser samt telefonregister ol.
Ser for meg en tynn klient i skapet uten harddisk osv.
Hva trenger jeg? Jeg har diverse maskiner som kan egne seg som klient og siden det bare er behov for 1 klient har jeg nok til server også men hvilket system og hvilke programmer bør jeg velge til dette? Kanskje er det enklest å kjøre kalenderprogrammet på php og ha webdav på server og kun bruke en fullskjermsbrowser på klienten???

Forslag mottas med takk.
Last edited by palb on 24 Apr 2007, 06:41, edited 1 time in total.
User avatar
palb
Nørd Zalo Ultra
Nørd Zalo Ultra
 
Posts: 772
Joined: 30 Apr 2006, 01:44
Location: Stavanger - Kampen

Postby Hansi on 17 Nov 2006, 00:59

Hørtes stilig ut! Jeg kunne i aller høyeste grad trenge no sånt selv :-P

Første jeg tenker på der er en touchscreen av et eller annet slag, litt a la det som vanligvis brukes i bil-pcer. Sjekk http://www.carputer.no for tips på det :-)

Ang maskin...kanskje en Linuxbasert sak med en eller annen remote desktop-funksjonalitet? NX Server / Client er visst bra saker fikk jeg høre på siste nørdekvelden (bedre enn VNC)...har dog ikke fått prøvd meg på det selv ennå.

Eller så kan du vel sette opp med den remotefunksjonen som ligger i GDM. Den har jeg hvertfall brukt en del, og den funker hvertfall glimrende til mitt bruk. Dog har jeg ikke brukt den med touchscreen, vil anta det blir en del fikling i configfiler for å få det opp.

Når det gjelder uten harddisk går det jo an (visstnok) å boote OS fra USB-stick eller minnekort av typen en bruker i digitalkamera, f ex CF. Da trenger du jo seff en leser til dette og en maskin som støtter booting fra USB, langt fra alle gjør det. Evt CD-rom-basert? Da tror jeg heller hvertfall leg heller ville brukt harddisk. Hvis det er støyen du tenker på, hva med en 2.5" disk?

Lykke til, dette skal bli spennende ;-)
MacPro 2.8 8-core,17" MBP 2.33,G5/1.6,4x G4,iPod 160GB
HP Mini 5101
HP71B/200LX/42S/48SX/48GX/49G/49G+
Nokia N900,Treo 650,iPhone 3GS,Nokia E90
Garmin 76S/76C/iQue3600
Nikon D300,SB-900/800/R1C1,S150-500f5-6.3,N17-55f2.8,N70-200VRf2.8,N105VRf2.8N50
Hansi
Nørd Zalo Ultra
Nørd Zalo Ultra
 
Posts: 728
Joined: 04 May 2006, 22:58
Location: MacPro.local

Postby palb on 17 Nov 2006, 08:19

Vil bruke et nettverkskort som støtter net-boot. Da skal terminalen kunne være uten både harddisk, usb-stick osv.

Så noen kjekke maskiner i et blad. Der var maskinen med skjermkort, nettverkskort og usb så liten at det fikk plass i en veggboks (samme typen vi har for lysbrytere) da er det kun å legge nettverkskabel og 12V (eller alt i samme kabel). En slik maskin måtte vært ideell. Nesten ingen varmeutvikling i skapet.

Skjermløsning selges det også berøringsølsomme glassplater til å sette over vanlige skjermer.

Men først må løsningen opp å kjøre med enklere utstyr. Kanskje Fedora og net boot, dette har vi jo gjort tidligere og jeg har jo notert hvordan vi gjorde dette?

Edit: Fant den PCen jeg tenkte på: http://www.dtn.no/CBB.aspx?q=pl:1;b:1519
User avatar
palb
Nørd Zalo Ultra
Nørd Zalo Ultra
 
Posts: 772
Joined: 30 Apr 2006, 01:44
Location: Stavanger - Kampen

Postby Hansi on 17 Nov 2006, 22:22

Den der så jo genial ut! :-D

Hva koster galskapen? Så ikke noen pris på den der... Endelig har jeg en unnskyldning til å installere PC på dass :-P
MacPro 2.8 8-core,17" MBP 2.33,G5/1.6,4x G4,iPod 160GB
HP Mini 5101
HP71B/200LX/42S/48SX/48GX/49G/49G+
Nokia N900,Treo 650,iPhone 3GS,Nokia E90
Garmin 76S/76C/iQue3600
Nikon D300,SB-900/800/R1C1,S150-500f5-6.3,N17-55f2.8,N70-200VRf2.8,N105VRf2.8N50
Hansi
Nørd Zalo Ultra
Nørd Zalo Ultra
 
Posts: 728
Joined: 04 May 2006, 22:58
Location: MacPro.local

Postby palb on 17 Nov 2006, 23:30

Koster litt mer enn jeg vil betale for en tynnklient..
http://www.advance.no/PartDetail.aspx?q ... 36163;r:pg
men fant denne:
<img>
http://linuxbutikken.no/PartDetail.php? ... :1014;pl:1

Inn i en PCI port fjern harddisk, prosessor ag annet unyttig fra maskinen - som viften i strømforsyningen..
User avatar
palb
Nørd Zalo Ultra
Nørd Zalo Ultra
 
Posts: 772
Joined: 30 Apr 2006, 01:44
Location: Stavanger - Kampen

Postby jgilje on 19 Nov 2006, 15:57

Hansi wrote:Når det gjelder uten harddisk går det jo an (visstnok) å boote OS fra USB-stick eller minnekort av typen en bruker i digitalkamera, f ex CF. Da trenger du jo seff en leser til dette og en maskin som støtter booting fra USB, langt fra alle gjør det.

Man får også tak i CF-til-IDE konvertere, den støttes iallefall av alt som finnes der ute!
Skryteliste: Sun SPARCstation 4: 110MHz microSPARC, 160MB RAM, 18GB HDD
User avatar
jgilje
Keiser nørd
Keiser nørd
 
Posts: 411
Joined: 30 Apr 2006, 01:43
Location: Vardeneset

Postby Affien on 19 Nov 2006, 17:31

Stiligge ide dette her! Kanskje d går an å bruga DSL(Damn Small Linux) t dette? Den e jo kje større enn ca. 50mb, å kan kjøras fra ein usb stick. Kult me netboot, men sånn så me flytte å bytte å styre på me maskinanne, så kan du ver sikker på at me plutselikt klare å sedda netboot serveren t å gjørr andre oppgaver, å då slutte maskinen på kjykkene å virke....
Når kånå fyst har blitt avhengige av någe du har nerda i samen, e d kje barebare å fjerna d igjen! :-)
Skype: alf_ove_royland

Skryteliste:
iPhone 3GS 16G, iPad, iMac G5, Logitech Harmony 1100, 19" rack i kjellaren, MacMini på TV'n
User avatar
Affien
Nørd
Nørd
 
Posts: 156
Joined: 30 Apr 2006, 01:44
Location: /mnt/kloden/europa/norden/norge/rogaland/time/Lye/

Postby Affien on 19 Nov 2006, 17:39

Så må eg snakke mod meg sjøl litt.... MySQL server å PHP/Apache i kjellaren, fullskjermbrowser å touch screen på kjykkene!! :-D
Så kan du browsa i oppskrifter å styra på! Skriva handlelista med et "popup tastatur på skjermen" å selvfølgelikt skriva ud listå, for maskinen e kobla trålaust t ein airport me USB printer! :-D
Skype: alf_ove_royland

Skryteliste:
iPhone 3GS 16G, iPad, iMac G5, Logitech Harmony 1100, 19" rack i kjellaren, MacMini på TV'n
User avatar
Affien
Nørd
Nørd
 
Posts: 156
Joined: 30 Apr 2006, 01:44
Location: /mnt/kloden/europa/norden/norge/rogaland/time/Lye/

Postby Affien on 19 Nov 2006, 17:40

Ka ti e d nye nørdekvell? :-)
Skype: alf_ove_royland

Skryteliste:
iPhone 3GS 16G, iPad, iMac G5, Logitech Harmony 1100, 19" rack i kjellaren, MacMini på TV'n
User avatar
Affien
Nørd
Nørd
 
Posts: 156
Joined: 30 Apr 2006, 01:44
Location: /mnt/kloden/europa/norden/norge/rogaland/time/Lye/

Postby Hansi on 20 Nov 2006, 11:17

Har jo nettopp vore, men ny e ASAP spør du meg! :-P
MacPro 2.8 8-core,17" MBP 2.33,G5/1.6,4x G4,iPod 160GB
HP Mini 5101
HP71B/200LX/42S/48SX/48GX/49G/49G+
Nokia N900,Treo 650,iPhone 3GS,Nokia E90
Garmin 76S/76C/iQue3600
Nikon D300,SB-900/800/R1C1,S150-500f5-6.3,N17-55f2.8,N70-200VRf2.8,N105VRf2.8N50
Hansi
Nørd Zalo Ultra
Nørd Zalo Ultra
 
Posts: 728
Joined: 04 May 2006, 22:58
Location: MacPro.local

Postby palb on 23 Nov 2006, 19:08

Har satt opp en maskin mer Fedora og satt opp dhcpd, tftp, ladp og andre verktøy som trengs for å sette opp en terminalserver, men kom til å tenke på en ting. Jeg har allerede en dhcp server i nettet mitt, det går vel neppe bra med 2 stk?

Hvordan bør jeg gjøre dette:
1. Må jeg slå av dhcp serveren i routeren og bare bruke den i terminalserveren?
2. Kan jeg konfigurere dhcp serveren til kun å dele adresser på eth1?
3. Kan begge dhcp serverene operere på samme net og heller konfigurere den ene til kun å gi adresser til bestemte MAC adresser?
4 eller noe annet?

Har noen en lur ide om dette?
User avatar
palb
Nørd Zalo Ultra
Nørd Zalo Ultra
 
Posts: 772
Joined: 30 Apr 2006, 01:44
Location: Stavanger - Kampen

Postby Hansi on 24 Nov 2006, 00:01

1. Jupp, jeg *tror* det vil kunne skje rare ting med to DHCP-servere, uten at jeg egentlig kan mye om det. Vil tro at den bruker svaret den får først...men hmmmm...overskiver det siste svaret det første når det kommer mon tro?
2. Jepp. Jeg har ikke gjort det selv, så jeg vet ikke hvordan, men vet det er mulig.
3. Hvordan det går på samme nett er jeg ikke sikker på, ref 1, men du kan sette at sånn og sånn MACadresse skal ha sånn og sånn IP. Bør hvertfall kunne hvis du bruker skikkelig DHCPserver, jeg har gjort det selv en gang før Ålesund brant ;-)
4. Selv tror jeg at jeg ville beholdt DHCP-funksjonen i den boksen som har ruterfunksjonen og kun der. Men en Fedoramaskin hørtes da ut til å være noe i nærheten av å skyte mygg med atombomber? :-P

EDIT: Neida, nå snakka jo selvfølgelig du om serveren for dette, glem det :-) :-D
Forresten så mener jeg at eg har sett distroer som er spesielt tilrettelagt for dette. Distrowatch er jo en fin plass å se på :-) Kjennerjeg meg selv rett har jeg sikkert lastet ned en sånn en gang i tida, skal sjekke gjennom det jeg har i filarkivet ;-)
MacPro 2.8 8-core,17" MBP 2.33,G5/1.6,4x G4,iPod 160GB
HP Mini 5101
HP71B/200LX/42S/48SX/48GX/49G/49G+
Nokia N900,Treo 650,iPhone 3GS,Nokia E90
Garmin 76S/76C/iQue3600
Nikon D300,SB-900/800/R1C1,S150-500f5-6.3,N17-55f2.8,N70-200VRf2.8,N105VRf2.8N50
Hansi
Nørd Zalo Ultra
Nørd Zalo Ultra
 
Posts: 728
Joined: 04 May 2006, 22:58
Location: MacPro.local

Postby jgilje on 24 Nov 2006, 01:09

palb wrote:2. Kan jeg konfigurere dhcp serveren til kun å dele adresser på eth1?

Jupp... I ISC dhcpd (den standard) skriver du bare hvilket interface den skal bindes til på slutten av start-kommandoen. Distroene har som regel et jysla lurt triks for å få til dette, men om du ikke finner det ville jeg bare endra i init.d-filen.
palb wrote:3. Kan begge dhcp serverene operere på samme net og heller konfigurere den ene til kun å gi adresser til bestemte MAC adresser?

PÃ¥ samme ethernet? Hold deg unna :)
Skryteliste: Sun SPARCstation 4: 110MHz microSPARC, 160MB RAM, 18GB HDD
User avatar
jgilje
Keiser nørd
Keiser nørd
 
Posts: 411
Joined: 30 Apr 2006, 01:43
Location: Vardeneset

Postby Affien on 25 Nov 2006, 00:39

Va litt opptatt når du prøvde å nå meg på iChat Pål, men her e et eksempel på dhcpd.conf
Code: Select all
cat /etc/dhcpd.conf
ddns-update-style ad-hoc;

subnet 10.0.0.0 netmask 255.255.255.0
{
        option subnet-mask 255.255.255.0;
        option domain-name "";
        option routers 10.0.0.1;
        option domain-name-servers 10.0.0.1, 212.33.133.33;
        range dynamic-bootp 10.0.0.100 10.0.0.200;
        default-lease-time 3600;
        max-lease-time 7200;
        host 1 { hardware ethernet 00:01:02:FA:9D:7F; fixed-address 10.0.0.2; }
}
Skype: alf_ove_royland

Skryteliste:
iPhone 3GS 16G, iPad, iMac G5, Logitech Harmony 1100, 19" rack i kjellaren, MacMini på TV'n
User avatar
Affien
Nørd
Nørd
 
Posts: 156
Joined: 30 Apr 2006, 01:44
Location: /mnt/kloden/europa/norden/norge/rogaland/time/Lye/

Postby palb on 25 Nov 2006, 22:24

Fant feilen, eller vet ikke helt om det var feilen, men endret en linje i oppstartscriptet: (/etc/init.d/dhcpd filen)

Code: Select all
start() {
        # Start daemons.
        echo -n $"Starting $prog: "
        #daemon /usr/sbin/dhcpd ${DHCPDARGS} 2>/dev/null
        daemon /usr/sbin/dhcpd eth0
        RETVAL=$?


${DHCPDARGS} 2>/dev/null
Virker som om denne klusst til. DHCPDARGS holder kanskje ikke eth0 eller 1? Litt irriterende ikke å finne ut helt hva som er feilen, men dhcpd virker iallefall nå.
Så får jeg hygge megmed å lage bootpd disk images.
User avatar
palb
Nørd Zalo Ultra
Nørd Zalo Ultra
 
Posts: 772
Joined: 30 Apr 2006, 01:44
Location: Stavanger - Kampen

Next

Return to Linux

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron