15GB VM??

Mac relatert forum

15GB VM??

Postby Hansi on 11 Sep 2007, 18:28

Hei!

Slo meg da jeg fikk litt treghetsproblemer med macen...i det øyeblikket hadde den 768 MB RAM. I Activity Monitor viste VM ... tror det var 17GB!

Etter restart (og total 2 GB RAM) viser den 15GB VM size. Er det normalt rett etter oppstart? Ser at de første 23 prosessene bruker 400-500MB VM *hver* i tillegg til "kernel_task" som bruker 1,47GB.

Likevel viser Free memory 1,12 GB. Jeg er godt klar over forskjellen mellom RAM og VM, men jeg synes det var veldig rart at det bruker så mye rett etter oppstart. Skulle tatt en screenshot, men jeg husker ikke i farten hvordan. Noen av dere vet det sikkert :-P

Synes det stinker reinstallasjon jeg...eller...?
MacPro 2.8 8-core,17" MBP 2.33,G5/1.6,4x G4,iPod 160GB
HP Mini 5101
HP71B/200LX/42S/48SX/48GX/49G/49G+
Nokia N900,Treo 650,iPhone 3GS,Nokia E90
Garmin 76S/76C/iQue3600
Nikon D300,SB-900/800/R1C1,S150-500f5-6.3,N17-55f2.8,N70-200VRf2.8,N105VRf2.8N50
Hansi
Nørd Zalo Ultra
Nørd Zalo Ultra
 
Posts: 728
Joined: 04 May 2006, 22:58
Location: MacPro.local

Postby jgilje on 11 Sep 2007, 20:15

Hos meg er kernel_task på "bare" 900MB, og har totalt 1GB minne. Totalt sier den dessuten at det er 10GB totalt.

Men uansett, det er helt vanlig I OSX at den har delt ut langt mer minne enn faktisk tilgjengelig.
Skryteliste: Sun SPARCstation 4: 110MHz microSPARC, 160MB RAM, 18GB HDD
User avatar
jgilje
Keiser nørd
Keiser nørd
 
Posts: 411
Joined: 30 Apr 2006, 01:43
Location: Vardeneset

Postby palb on 11 Sep 2007, 21:27

Skjermbilde shift + eple +3 for hele skjermen
eller shift + eple + 4 for valgt område
eller shift + eple + 4 og mellomrom for bilde av valgt vindu.

Bør ikke være noe problem at vm er litt høy i begynnelsen, og glem reinstallering - det er for pyser!
User avatar
palb
Nørd Zalo Ultra
Nørd Zalo Ultra
 
Posts: 772
Joined: 30 Apr 2006, 01:44
Location: Stavanger - Kampen

Postby Hansi on 11 Sep 2007, 22:13

Nå har jo aldri eg vært kjent for å ver ... uhm ... ikkje-pysa ;-)
Dessuten e ein reinstallasjon nært foreståande uanz, men ikkje på den maskinen ... hvis ting går som eg vil så handle eg meg ein PowerMac G5 i mårå ... tenkte eg sko prøva software RAID 0 med to 74GB Raptordiskar ;-)
MacPro 2.8 8-core,17" MBP 2.33,G5/1.6,4x G4,iPod 160GB
HP Mini 5101
HP71B/200LX/42S/48SX/48GX/49G/49G+
Nokia N900,Treo 650,iPhone 3GS,Nokia E90
Garmin 76S/76C/iQue3600
Nikon D300,SB-900/800/R1C1,S150-500f5-6.3,N17-55f2.8,N70-200VRf2.8,N105VRf2.8N50
Hansi
Nørd Zalo Ultra
Nørd Zalo Ultra
 
Posts: 728
Joined: 04 May 2006, 22:58
Location: MacPro.local

Postby jgilje on 11 Sep 2007, 23:41

Det er forresten lett å gi en demo på VM-størrelsen. Følgende C-program kan lagres som f.eks. allocation.c

Code: Select all
#include <stdlib.h>

int main() {
    malloc(1024 * 1024 * 1024);
    sleep(10);
}


og kompileres med

Code: Select all
cc -o allocation allocation.c


Under OSX viser den raskt at programmet har bedt om og fått tildelt 1GB minne. Dette vises som Virtual i Activity Monitor (VSIZE i top). Men faktisk minnebruk for programmet er noen 100 kB.

Hvis en nå begynner å skrive til dette tildelte minneområdet, så vil programmets faktiske minnebruk gjenspeile akkurat så mye minne som programmet har skrevet ut til dette allokerte minneområdet.

Tilsvarende vet jeg at også Linux allokerer minne. Solaris derimot, vil ikke tildele minne til programmer hvis det ikke er mulig å samtidig reservere minnet (enten i fysisk minne eller på swap). BSD-ene har jeg ikke undersøkt men mistenker at også de allokerer fritt. Begge deler har fordeler og ulemper med seg.

Kort fortalt, å reformatere pga. høy VM-bruk, er tull. Men hvis du første vil reformatere, så finner du sikkert en annen god grunn :)
Skryteliste: Sun SPARCstation 4: 110MHz microSPARC, 160MB RAM, 18GB HDD
User avatar
jgilje
Keiser nørd
Keiser nørd
 
Posts: 411
Joined: 30 Apr 2006, 01:43
Location: Vardeneset


Return to Mac

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest

cron